NUMERI TUTVUSTAB-TEENUSTE JUHT ALLAN KAUNIS

Palun kirjelda ennast mõne lausega. Mida tegid enne Numeriga liitumist ja millega meeldib vabal ajal tegeleda, mis paneb silmad särama?

Enne Numeriga liitumist töötasin erinevate ettevõtete raamatupidamises. Esimest korda puutusin IMG Numeriga kokku 2010. aastal kui mulle pakuti võimalust oma põhitöökoha kõrvalt teha lisatööd ning  raamatupidamist Numeri klientidele. See kogemus oli minu jaoks elumuutev kuna ühes ettevõttes raamatupidajana töötades ei saa  paraku sellist kogemuste pagasit kui  tehes tööd mitmete ettevõtetega korraga. Koostöö Numeriga mõjutas mind niivõrd positiivselt, et 2011. aastal tulin IMG Numerisse täiskohaga raamatupidajaks tööle.

Pean ütlema, et Numeri on olnud äärmiselt paindlik tööandja. Olin vahepeal pool aastat seljakotirändur teisel pool maakera ning töötasin paar aastat ka ühes Eesti ettevõttes grupi pearaamatupidajana, aga tulin ikkagi tagasi Numerisse kuna saan siin erialaselt end kõige enam teostada.

Mulle meeldib reisida ja ennekõike kohtades kus on rohelist lopsakat loodust. Metsas jalutamine, jooksmine, rattasõit, orienteerumine või matkamine on puhas nauding ja loodusest tuled sa alati hea energiaga tagasi.

 

Milline on sinu roll Numeris ja mis sind motiveeris meiega liituma?

Minu roll Numeris on oma meeskonda toetada nende igapäevatöös, aidata neid isiklike eesmärkide saavutamisel ja suunata nende tegevust organisatsiooni eesmärkide saavutamiseks.

Teenustejuhi ameti võtsin vastu sooviga seada fookus rohkem inimestele ja arendada endas inimeste juhtimisega seotud oskuseid. See oli suur väljakutse ja on seda jätkuvalt.

 

Kui suur on sinu meeskond ja mis on selle juhtimise juures sulle suurimaks väljakutseks?

Minu meeskonda kuulub 15 raamatupidajat. Suurim väljakutse on täielik arusaamine probleemist, ülesandest või töötaja murest. See ei ole teinekord üldse lihtne ülesanne, kuid see on väga oluline.

 

Kuidas sa oma meeskonda motiveerid?

Olen natuurilt rahulik ja hommikuid tervitushõigete ja motivatsioonikõnedega ei alusta. Usun sellesse, et kõrge motiveeritus tagab head suhted kolleegidega tervikuna. Juhina püüan leida iga inimesega sobiva tasakaalu igapäevases kommunikatsioonis ning olla toetav, kuid samas väljakutseid pakkuv. Väljakutsed võivad olla ebamugavad, kuid nad ei lase meil mugavustsooni minna ja neid tuleb teadlikult võtta.

 

Kas oled seadnud endale ja oma meeskonnale mõne huvitava eesmärgi ja kuidas plaanid seda ellu viia?

Meeskonna seisukohalt toetan kõike, mis puudutab koos tegemist ja koos töötamist. Hea meel on näha kui kolleegid jagavad omavahel ülesandeid ning toetavad teineteist.

Suur väljakutse on seotud raamatupidaja ameti muutustega kohanemine. Kui varem arvati, et raamatupidaja tegeleb ainult deebeti, kreediti ning saldoga, siis tänaseks on raamatupidaja aina enam nõustaja rollis. Me peame juhtima tarkvaraga seotud projekte, et meie tööprotsessid oleksid automatiseeritud. Tegeleme ka klientide harjumuste muutmisega. Paberdokumentidelt üleminek digitaliseeritud dokumentidele ei ole ju ainult raamatupidaja harjumuste muutmine vaid ka klientide harjumuste muutmine.

 

Miks sa soovitaksid raamatupidajatel Numeriga liituda?

  • Kui sa soovid end erialaselt maksimaalselt rakendada, siis on Numeri ideaalne koht. Raamatupidamisbüroo ei ole enam ammu see koht, kus tehakse koostööd vaid mikro- ja väikeettevõtetega.
  • Sa saad tegeleda raamatupidamisega pearaamatupidaja tasemel, kuid turvalises keskkonnas kuna su ümber on palju nõuandjaid kui vajad abi.
  • Meie meeskond on kokkuhoidev ning sõbralik. Tööandja panustab palju, et meil oleks hea olla Numeri meeskonnas ja oskaksime seda väärtustada.